Geen fiets of fietser is gelijk. Daarbij maakt het nogal een verschil of je een recreatieve, sportieve of een professionele renner bent. Ook verschillen de lichamen en de lichaamsmaten van de sporters enorm. En als laatste produceren de fabrieken de verschillende merken, typen en maten fietsen. Heel veel variabelen waaruit na analyse en metingen door ons een optimale en persoonlijke afstelling wordt gemaakt. 
Na het maken van een afspraak starten wij ons consult met een "Fit- interview" waarin wij op zoek gaan naar je persoonlijke en sportieve ervaringen, doelen, eventuele para-medische klachten en mogelijke beperkingen, karaktereigenschappen enz. Wij onderzoeken de ervaringen bij het gebruik van de huidige fiets tijdens tochten, trainingen en wedstrijden. Vervolgens maken wij een aantal beweeganalyses waarin wij houding en gedrag van de renner op film vastleggen en bespreken. 
Deze data vormen de basis van de Dynamic BikeFit. Je gebruikt bij voorkeur je eigen racefiets, MTB of tijdritfiets. Voor het aanschaffen van een nieuwe fiets gebruiken wij ons cyclesystem waarin een optimale afstelling wordt opgemeten en vastgesteld. 

Statische Meting

Tijdens de statische meting worden de lichaamsmaten opgemeten en vastgelegd in een analysesysteem. De data worden gebruikt in de dynamische meting.

Dynamische Meting

Tijdens het fietsen raakt de renner op een aantal plaatsen van het lichaam de fiets. Zittend op het zadel, met zijn handen aan het stuur en de voeten op de pedalen beweegt hij zich voort. Deze contactpunten op de fiets worden door ons grondig onderzocht. Zo onderzoeken wij verder de stand en beweging van het hoofd, de nek, de schouders, rug, heupen, benen, knieën, enkels en voeten op hun posities en op hun spierspanning. Om zo efficiënt en comfortabel mogelijk te kunnen fietsen dient het frame de juiste maat te hebben en de cranks de juiste lengte.  De contactpunten worden, afhankelijk van de lichaamsmaten en het gedrag op de fiets, optimaal afgesteld. 

De Fiets

Tijdens de analyse gebruik je jouw eigen fiets. Deze dient schoon te zijn en voldoende onderhouden om een meting goed te kunnen uitvoeren. Ook de schoenplaten dienen up to date te zijn. De stelbouten moeten we makkelijk los kunnen draaien.

Wil je een nieuwe fiets aanschaffen dan helpen wij jou graag om de juiste fiets, het beste merk en goede type te vinden. Dan doen we eerst een pre-meting op ons eigen cyclesystem. Met de uitkomsen van deze pre-meting zoeken we samen de fiets die het beste bij jou past.

Maatwerk

De gehele analyse duurt gemiddeld twee uur en is een intensief traject van gevoel en ervaren. Iedere aanpassing wordt beleefd en gewogen tot de meest optimale positie is bereikt.  

Klantervaring

In de periode na de meting blijven we contact houden om de ervaringen te delen. Als de aanpassingen groot zijn dient het lichaam zich aan te passen en dat kan tijd kosten. Soms werken we stapsgewijs naar een optimale positie toe. 

Wat neem je mee

Natuurlijk je fiets (en), je fietskleding en wielerschoenen. Daarnaast is het goed, in geval van klachten, zo die er zijn en gedeeld mogen worden, para-medische rapportages mee te nemen.
 

Kies jouw BikeFit pakket.

BikeFit basis pakket. 
Dit is het pakket zoals hierboven beschreven met een statische en dynamische meting en optimale afstelling van jouw fiets.
Prijs € 175,00 
Pre-Fit pakket met fiets aankoop begeleiding. 
Dit is het juiste pakket als je een nieuwe fiets wilt aanschaffen en begeleiding wilt bij de keuze welke fiets, merk en type  je wilt kopen. * Prijs € 250,00

 

Sportconsulting bikefit locatie

Onze bikefitstudio bevindt zich in Kampen, Nieuwe Markt 18, 8261 BR Kampen. Telefoon 0(031) 6-52652411.